DAN/NOĆ

Dan/noć funkcionalnost

DAN/NOĆ FUNKCIONALNOST

Sve vrste mrežnih kamera - fiksna, fiksna dome, PTZ i PTZ dome - mogu da podržavaju dan/noć funkcionalnost. Dan/noć kamera je dizajnirana da se koristi za postavljanje napolju ili u zatvorenom okruženju sa slabim osvetljenjem.

Mrežna kamera daje slike u boji tokom dana. Kao se svetlo smanji ispod određenog nivoa, kamera može automatski da se prebaci na noćni režim koristeći infracrveno (IC) svetlo da isporuči kvalitetne, crno-bele slike.

Infracrvena svetlost, sa opsegom od 700 nanometara (Nm) do oko 1000 Nm, prevazilazi ono što ljudsko oko može da vidi, ali većina senzora na kamerama mogu da detektuju ovo svetlo i da ga koriste. Tokom dana, dan/noć kamera koristi IC filter. IC svetlost se filtrira, tako da se ne iskrivi boja na slikama (kako ih ljudsko oko vidi). Kada je kamera u noćnom (crno-belo) režimu, IC filter se uklanja, što omogućava da kamerina osetljivost na svetlo dostigne i do 0.001 luks ili niže. 

Na levoj strani: slika bez IR iluminatora Slika desno: slika sa IR iluminatorom.

Dan/noć kamere su korisne u okruženjima koja zabranjuju upotrebu veštačkog svetla. Ona uključuju situacije sa slabim osvetljenjem, tajno praćenje i diskretan nadzor, na primer, u situaciji u nadzora saobraćaja u kojoj bi jako svetlo ometalo vozača noću.


IC reflektor koji obezbeđuje infracrvenu svetlost može da se koristi u kombinaciji sa dan/noć kamerama da dodatno povećavaju sposobnost kamere za generisanje visoko kvalitetanog videa u uslovima nižeg osvetljenja ili noću.

ADRESA
Tetovska 41
11000 Beograd

KONTAKT
Email: info@ipway.rs
Tel: +381 11 3089 503
Tel: +381 11 3089 543